Offerter & Pris på din Hemstädning

Från 5 st städfirmor i din stad

*Endast anslutna städföretag får dina kontaktuppgifter

Hemstädning i din Stad

Hemstädning för din bostad

Funderar du på att anlita ett städföretag i din stad för att få hjälp med städningen? Använd vår tjänst för att få icke-bindande offerter!

Snabba svar från städföretag, skapa dig en överblick över prisbilden.

Tomas Recenserar Hemstädning

Tomas från Solna (Hemstädning Lägenhet 2 rum)

Jag använde tjänsten för att hitta ett billigt städföretag för att städa hemma i min lägenhet cirka 3 gånger i månaden. Allt funkade superbra och jag har nu en städare jag är nöjd med.

Få svar inom 24 timmar mån-sön

Ta reda på vad din bostad kostar att städa, tjänsten är öppen Måndag – Söndag (Gratis & Icke-bindande)

Hitta billig hemstädning i din stad med oss

Hemstädning för alla typer av bostäder
Att anlita en städfirma för hemstädning är väldigt tidssparande. Du får din bostad städad och rengjord under dagen när du är på jobbet, och du kan komma hem till en helt nytvättat bostad och koppla av och fokusera på annat som behöver din koncentration istället för just städning, här kommer du kunna läsa om fördelar med att anlita ett städföretag för hemstädning och hur det går till.
Hur ofta behöver du hemstädning?
Det avgör du själv, du kan anlita ett städföretag för bara en hemstädning om du nu vill det. Men det vanligaste är att man abonnerar på hemstädning en gång i veckan.

Vill du få offerter på vad en hemstädning kostar i din bostad? Så kan du göra det här.

Läs våra checklistor för att se vad som brukar ingå vid en hemstädning.

Många känner att det är slöseri med pengar när man anlitar städhjälp och att man lika gärna kan göra det själv. Och visst det stämmer men anser man att kostnaden inte är så stor och vill man prioritera andra saker istället för städningen så kan det vara bra.

Att tänka på innan du anlitar en städfirma för hemstädning
Har du kommit fram till att du vill anlita en städfirma så är det ett par saker du bör tänka på innan du anlitar ett företag. Först och främst bör du göra en prisundersökning om vad det normalt kostar för att städa en bostad som är lika storanlita hemstädning som din. Använd prisuppskattningen som du hittar här. När du har en ungefär kostnad för hemstädningen är det lättare att skapa dig en uppfattning om de offerter du får är i enlighet med standardpriserna eller inte.

Bara för att du har anlitat hemstädning betyder det inte att du kan bete dig som en rövare i bostaden, städföretag kan fakturera mer om bostaden är “onormalt” stökig, alla företag använder inte det här uttrycket i sina avtal, men det är många som gör det och det betyder alltså att du får betala mer om det är fruktansvärt stökigt när städfirman kommer, du bör därför plocka undan kläder och annat som ligger på golv och liknande innan städfirman kommer.

Varför man ska anlita någon som tar hand om ens städning
Den kalla, dyngsura moppen slår fram och tillbaka över golvet och fångar upp damm och små leksaker du glömt städa undan. Du snubblar över en sladd och plötsligt rinner vattenhinken ut över golvet, och över dig och dina fina kläder – självklart tänkte du inte på att byta om till fulkläder innan du började. Samtidigt känner du doften över hur maten kokat över och ett barn skriker i andra rummet, och mest av allt vill du bara sätta dig framför TV:n.

Hemstädning är något som de allra flesta bara tar för givet som en självklar del av livet, någonting de alltid kommer att behöva stå ut med. Men allt fler börjar inse att det inte alls behöver vara så – stressen och paniken som kretsar kring hemstädning kan lätt kastas över på någon annan utan att det behöver kosta alls så mycket som du säkert tänker dig. Att anställa ett städföretag behöver inte bara vara för de rika, som många tänker sig – snarare är det allt annat än omständligt och dyrt.

Vad ingår i en hemstädning?

vad ingår i en flyttstädningDe olika städföretagen gör olika mycket och olika saker när de hemstädar, och du borde tänka efter länge och väl innan du bestämmer dig för ett företag att köra med. De allra flesta brukar dock damma av, putsa speglar, dammsuga, moppa golvytor, tömma papperskorgar, rengöra toaletter, och så vidare. Beroende på vilket städföretag du väljer (och ibland beroende på vilken tjänst du begär) kan du även få sängen bäddad och disken ihopplockad och diskad. Många städföretag erbjuder dessutom tjänster som fönsterputsning och mer genomgående sängrengöring, men detta sker betydligt mer sällan (runt två gånger per år). Utöver allt det här brukar hemstädarna också vara utbildade i hur de på bästa sätt ska kunna gå igenom rum och se till att det ser extra fint ut, och många erbjuder tjänsten att fixa till mindre estetiska detaljer. Allt det här sker självklart i samförstånd med dig, så att du kan bestämma vilken bestämmanderätt städarna ska ha över hur dina rum ska se ut. Se våra checklistor på vad som ingår i en hemstädning här.

städa under soffa

Hur ofta du vill ha hemstädning hos dig beror på en rad olika faktorer, kanske allra främst hur stort hem du bor i och hur renlig du är av dig. Den som bara behöver en större tillfixning då och då men som håller igång hemmet i fint skick i övrigt kan få hem ett städföretag en gång i månaden, medan den som vill ha mer genomgående hemstädning mest hela tiden och alltid vill ha hemmet i toppskick kan beställa hem en städfirma varje vecka. Det handlar helt och hållet om vad du föredrar.

Några fördelar med hemstädning

hemstädningEn fördel med att ha ett företag som hemstädar åt dig är att de faktiskt jobbar med det på heltid – därför kan de ofta tänka på många saker som du helt enkelt missar. Alldeles oavsett hur duktig du är på att städa hemma är det ju inte ditt jobb, utan det är någonting du måste göra på fritiden. Därför kan du ofta missa att damma eller städa upp på vissa ställen som professionella städare aldrig skulle missa, och de kan känna till intressanta tips som du aldrig skulle kunna ana. Vet du till exempel hur du ska få ett stengolv att se riktigt glänsande ut igen? Eller hur du kan få en skärbräda att återfå sin forna glans? Städarna på en städfirma vet säkert! När de städar vet du också att jobbet blir ordentligt gjort. Aldrig mer behöver du må dåligt för att halvtjafsat dig igenom hemstädningen för att du tröttnade eller för att du fick lust att lägga dig på altan med en god bok, eller för den delen för att du helt enkelt inte hade tid utan var tvungen att rusa iväg. Aldrig mer behöver du oroa dig för att jobbet inte blir gjort som det ska!

En annan fördel kan kännas självklar, men en del verkar underskatta den – tänk så mycket tid du sparar! Varje sekund du går runt med dammsugaren eller moppen är en sekundspara tid du inte kan vara med din familj, eller för den delen på jobbet eller för dig själv. Om du konverterar tiden du lägger på att städa till timlön så inser du snabbt att det faktiskt är otroliga summor pengar du kastar ut genom fönstret. Varför inte lägga de pengarna på en städare istället, och slippa göra det själv? Många tycker inte att pengarna man lägger på ett städföretag är värt det, men då missar man att räkna ut hur mycket tid man faktiskt lägger på att städa själv. En professionell städare kan göra det för bråkdelen av tiden, eftersom de faktiskt är vana vid att göra det varje dag – och med en bråkdel av tiden kan de också ta mindre betalt.

Tiden du sparar kan du till exempel lägga ute i trädgården med ungarna, framför TV:n, eller på puben med en god vän du inte träffat på bra länge. Det är helt och hållet upp till dig. Om du lägger två timmar i veckan på att städa har du nu plötsligt två timmar om veckan där du kan åka och äta glass med dina barn. På ett år har du sparat över 100 timmar, alltså uppemot två och en halv arbetsvecka! Tänk bara så mycket du kan göra på den tiden, oavsett om det innebär att lägga mer tid på dina nära och kära eller om det innebär mer tid för dig själv.

En utav de vanligaste städerna för att anlita städhjälp

Hemstädning i StockholmHemstädning är väldigt populärt i Stockholm, letar du efter ett städföretag som kan hjälpa dig med städningen så har du kommit rätt! Vi hjälper er att hitta städföretag. Gå till vårt formulär och fyll i det så återkommer städföretag med offerter till dig. Tryck på länken nedan för att komma till formuläret.

Offerter på hemstädning i Stockholm >>>

Populärt att anlita företag för hemstädning i Stockholm

Vardagen ser helt annorlunda ut idag för de flesta, om man jämför med vardagen för 50 år sedan, ja det räcker till och med att se 30 år tillbaka i tiden. I dagens samhälle är många stressade och försöker efter bästa förmåga att pussla ihop ett hektiskt livspussel med jobb, familj, fritidsaktiviteter och annat som måste fungera. Att då hinna ta hand om städningen i hemmet är inte alltid så lätt, och därför blir det allt vanligare att man anlitar hjälp med hemstädning, för att på det sättet få bort ett stressmoment ur vardagslivet. I Stockholm väljer allt fler att anlita städhjälp, och kanske beror det helt enkelt på att livet i Stockholm är lite extra stressigt med tanke på storstadspulsen och ett intensivt schema.

Fördelarna är många med städhjälp

Det spelar ingen roll om man bor i villa eller lägenhet, man kan söka på hemstädning Stockholm och få upp passande alternativ oavsett vart man bor. Priset sätts naturligtvis efter ytan som ska städas, samt givetvis efter vilka tjänster man vill ska utföras. Utöver en vanlig hemstädning kan man hos många företag även välja till exempelvis fönsterputsning mot en extra kostnad, och på det sättet spara in ytterligare tid.

Det finns många fördelar med att välja bort städningen i hemmet och låta någon annan utföra den. För det första sparar man som sagt viktig tid som manhemstädning stockholm offert istället kan ägna åt familj och vänner och på så sätt slippa det evigt dåliga samvetet för att man aldrig hinner med allt som man lovat och som man skulle vilja. För det andra slipper man ett stressmoment som lätt kan leda till osämja inom hushållet om vem som ska göra vad, och vem som gjorde vad senast. Man minskar därmed risken för konflikter i hemmet och alla blir förmodligen gladarestädning av kök och lugnare av detta.
Eftersom man brukar kunna anpassa städningen efter egna behov så kan man titta igenom listan över vad som ingår hos en viss städfirma i Stockholm, ta bort sådant som man tycker känns onödigt och eventuellt lägga till moment som man känner att det skulle behövas göras i det egna hemmet. Man kan på det sättet få en städning som är anpassad efter det egna hemmet.

Stor konkurrens är fördelaktigt för kunden

Att bo i Stockholm har onekligen sina fördelar och en av dessa är att konkurrenssituationen är tuff i huvudstaden. Det finns många aktörer som erbjuder hemstädning i Stockholm och det gör att man som kund har fler valmöjligheter. Det gör också att man med jämna mellanrum kan ta del av fina erbjudanden eftersom företagen måste konkurrera om kunderna. På det sättet kan man som kund spara en hel del pengar; slantar som kan användas till betydligt roligare saker.

Att det finns många olika firmor att välja bland är även positivt eftersom det tvingar upp kraven på service. Ett företag som erbjuder bristfällig service klarar sig inte länge i en stad med så många konkurrenter, och därför är det inga problem att hitta en bra städfirma med duktig personal.

För den som behöver hjälp med flyttstädning är det heller inga problem. Tidigare var det mest välbärgade personer som använde sig av hjälp med såväl hemstädning som flyttstädning, men tack vare RUT-avdraget har det blivit möjligt för de allra flesta att ta hjälp med dessa, ganska tråkiga, sysslor som tar mycket tid i anspråk. Ofta kan man anlita samma firma för flyttstädning som man vanligtvis anlitar för hemstädning, och priset för en flyttstädning är vanligtvis mycket rimligt, i synnerhet om man har i åtanke hur stora krav som ställs på en städning vid en flytt. Genom att anlita ett företag som lämnar garanti slipper man både jobb och oro över resultatet.

Sammanfattning och ett avslutande tips

Som sagt, hemstädning är någonting som de allra flesta tar för givet, som en naturlig del av livet som man helt enkelt inte kan komma undan. Många klassar helt enkelt städfirmor som någonting för de rika, men med dagens RUT-avdrag och de många konkurrenskraftiga firmorna behöver det inte alls vara så. Tvärtom finns det väldigt mycket att vinna på att anställa en städfirma att sköta hemstädningen åt dig, så att du kan ta tiden du behöver och lägga den på annat! Vad väntar du på?

Man ska i regel kunna lita på den personal som kommer och städar men det har rapporterats fall där saker faktiskt har blivit stulna och för att vara på den säkra sidan kan man därför lägga undan smycken och annat dyrbart på ett ställe där städpersonalen inte kommer att vara.


Vad kostar en hemstädning för din bostad?

Starta här